Elkezdtem, meglátjuk mi lesz belőle
2010 szeptember 7. | Szerző: ornikonyha |
– Mi lesz az ebéd? – Férj és az egyik fiam, amelyik már beszél…
– Édes jó világ! Hát mit tudom én! Majd lesz valami! – még az álomtól bedagadt szemeimet törölgetem…
Ez egy vasárnapi párbeszéd volt reggel 7 és 8 között.
Tudom, hogy egy jó háziasszony ilyenkor már feltette a levest, már megpucolta a krumplit és éppen a húst panírozza, de legalábbis fejben már összeállította, hogy mi lesz a hőn szeretett családja vasárnapi ebédje.
Volt egy pár csirke combom itthon, amit az előző napi vásárlásból elfelejtettem betenni a mélyhűtőbe… Meg volt itthon egy konzervkukorica, meg méz, meg szójaszósz, némi újhagyma meg sör.
Így aztán a húst megmostam, megszárítottam, besóztam. Közben szóltam a famíliának, hogy öltözzenek, mert megyünk biciklizni ebéd előtt még egy gyorsat. Betettem egy jénaiba a húst. Felaprítottam egy kis újhagymát (nagyjából egy jó maréknyit akartam), azt a húsra szórtam. Fogtam a konzervkukoricát, a levét leöntöttem és rászórtam a húsra. Mármint nem a levét, hanem a kukoricát., a szójaszószt, a mézet és sört összekevertem, ráöntöttem a hús, hagyma, kukorica kombóra. Beállítottam a sütőt 175 fokra, rátettem a tetejét a jénaira, beállítottam a sütő óráját, hogy kb egy 50 perc múlva kapcsoljon ki.
És elmentem a férjemmel és fiúkkal bicajozni. Mikor visszajöttünk, kézmosás, terítés közben csináltam egy párolt rizst. A fiam, amelyik már tud beszélni és folyton csak sajtos tejfölös tésztát enne… azt mondta, hogy Mami! Ez nagyon finom lett!
Már megérte és még bicikliztünk is jót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szia,
örülök, hogy megcsináltad!
Betettelek a kedvencek közé, imádom az ilyen maguktól elkészülő kajákat.